Tuesday, June 8, 2010

Mushroom Soup VS Garlic Bread

Minum petang tadi saya n kak dilah memulakan eksperimen terbaru.
Percubaan membuat Mushroom Soup dan Garlic Bread.
Resepi semua tengok kat program Ala Carte di NTV7.
Kalau nak taw boley cek web NTV7 la ekk.
Eksperimen dimulakan dengan aktiviti mencari bahan2 di Tesco Taiping.
Pusing sana pusing sini jumpa semua yang dikehendaki.

Balik rumah terus potong2 bahan.
Bahan yang kami guna simple je.
Batang saderi, cendawan butang + cendawan biasa. mix herbs dan serbuk pati ayam.
Serbuk pati ayam tu nak tambah2 perisa jela.
Bahan2 semua macam dalam pix kat atas tula.

Masa saya dok prepare untuk soup, kak dilah potong2 roti panjang yang keras tu.
Sebijik macam gambar kat atas.
Pastu kak dilah buat la bahan2 untuk sapu atas roti tu.
Dah siap sapu, bakar around 10-15 min.

Dan hasilnya adalah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TARAAAA =)


Seronok bercuti di rumah..boley try macam2 makanan.hehe.

6 comments:

sabrosa said...

gemok la dia pasni..hak3..

p/s: nk sket..kirim la k posmen jap..

Tinta said...

untuk pengetahuan anda,saya dah naik 2kg.haha

chEntA said...

ANA,
yg dkt roti tu ltk apew eh?
mcm menarik jer..
share la resipi sket..hehehe..

Tinta said...

seha==>
bahan2 nak sapu atas roti tu butter separuh,bawang putih,garam.boley la nak tambah daun sup ke saderi ke.ikut kreativiti sendiri.hehe.gaul2 semua tu pastu sapu atas roti then bakar.

selamat mencuba =)

chEntA said...

owhk..okeyh...mekasih..=)

sabrosa said...

seha nk masak kt labong ka?haha