Thursday, June 7, 2012

Kenangan itu terlalu berharga

Tinggal 1 semester je lagi nak bersama dengan mereka..
Kenangan selama 5 tahun pastinya akan kekal di ingatan..
Kenangan yang mengukir sejuta pengalaman yang tidak dapat dibeli di mana-mana..
Haihh..sayunya hati bila mengenangkan detik2 perpisahan nanti..
Moga Allah sentiasa memelihara langkah kita sebagai pendidik.
I love you all!!

- gambar kejadian di The Carnival Sungai Petani -

p/s : sedang mencipta memori2 terakhir bersama :)

Tuesday, June 5, 2012

4 Jun : Iman's Birthday




No matter how much you grow up, for me you are always going to remain the youngest, the dearest and the smartest child. Live every moment, today and always. My wonderful child, may all your dreams come true and may you know that you are loved today and always.

Happy 3rd birthday Abang!

Thursday, May 24, 2012

Semua student semester 7 dah berjaya menamatkan semester tepat jam 11 pagi tadi.
Alhamdulillah tiada apa kejadian yang tak diingini berlaku sepanjang semeter 7 ni.
Dah habis exam harussslah cuti.
Yahoooooo!!!!!
Sangat teruja untuk pulang ke kampung halaman *kampung la sangat*
Buat rakan-rakan seperjuangan, selamat bercuti dan semoga kita akan diberi kekuatan untuk menempuh semester akhir nanti yang pastinya penuh dengan cabaran.
Salam sayang buat semua.

p/s : have a nice holidays frens :)

Wednesday, May 23, 2012

Rabu Tanpa Kata


...sape la yang xrindu budak gedebot macam ni..

p/s : esok balik Taiping..cuti 3 minggu..hoorayy!!!

Monday, May 21, 2012

Walk away...

Sedang menuju ke pengakhiran semester 7..
Bizi menghadap Final Exam..
2 paper je pun tapi menunggu harinya Ya Allah punyalah lama..

Fefeling bahagia di negeri orang..

 Rindu abang yang cilik nii..

 Rindu gedebot ni..

..waiting for Thursday..
:)

Saturday, May 5, 2012

Happy 4th Sweetheart


24.04.12
.
..
...
....
Your two warm hands gets cold when I’m cold
Your heart that used to be strong becomes sensitive when I’m hurt
Take my hands silently
Hold me silently
I’m only wishing for such little comforts
You don’t know my heart that wanted to do more just for you
Call out my heart, free my soul
It always felt like the first time
These remaining days are more than the time that I came to love you.
Lebih baik lambat daripada tak tulis langsung.
:)

p/s : i love you more and more each day my love.

Monday, April 16, 2012

Cucu kesayangan Tok Abah

Weekend lepas saya balik Taiping.
Sampai pun dah maghrib tapi sempat lagi culik Imanku sayang~
Dah settle dinner apa semua, tok abah dia bawak keluar bola baseball.
Haishh..bila pulak abah bila bola ni???
Sekali dah plan nak bagi cucu kesayangannya main boling!!
Layankan ajeee budak kecik pot pet pot pet ni main.

video

Semak samun

Seperti biasa weekend saya bermula sekitar jam 9 pagi :)
Cuti kannn..harusslahh tidur dengan aman..hehe
Semalam (sabtu) dah sms orang mesin rumput suruh datang.
Oleh sebab petang sabtu hujan lebat, dia kata datang pagi ahad.
Ok jerr untuk kami.
Pagi ahad lepad dah mesin depan belakang, saya sambung tido :)
Petang baru kumpul2 rumput, then bakar.
Barulah nampak rupa rumah.
:)

 Kawasan depan dah clear.
Senang hati tengok.

Mangsa kebakaran :)

Sekian sahaja weekend saya yang tenang.
*peace*

Tuesday, April 10, 2012

DAULAT TUANKU!!

Esok cuti sempena pertabalan DYMM Yang Dipertuan Agung Sultan Abdul Halim. Makanya seluruh rakyat jelata mendoakan kesejahteraan Tuanku sebagai payung negara. Daulat Tuanku!!


Saya bangga menjadi rakyat Malaysia.
:)

Monday, April 9, 2012

Sesi menghabiskan baucer fasa 1

Hamek kau tajuk punya panjang. Tajuk dah merangkumi segala isi cerita.hahaha.. So petang tadi keluar untuk sesi mengshoping barang2 dengan baucer buku 1 malaysia yang diterima minggu lepas. Kami pergi ke kedai komputer untuk shoping2. Kenapa tak pegi kedai buku??? Kome jawab la sendiri yee..hehehe

 Cordless Glasser mouse..dah lama teringin nak beli tp harganya boleh tahan..Tengok2 tadi jumpa yang rm33..terus sambar. Warna tetap biru pilihan dihati..hehe. Lain-lain pilihan kaler adalah hijau, hitam dan oren.

Ini pulak untuk mama..pendrive mama hilang jadi saya belikan satu untuk mama. Cari yang 16gb ada yang jenis kecik je..takut mama xsuka pulak. So beli yang 8gb, rm23. Sreen cleaning pulak rm2 sahaja :)

Lain-lain barang beg laptop dan keyboard protector. Semua barang-barang yang diperlukan. Baki baucer masih ada rm100 :)

Sunday, April 8, 2012

Jalan-jalan Ipoh

Lepas habis sekolah Jumaat lepas saya terus berlepas pulang ke Taiping tercinta. Perasaan yang dah tak dapat diungkapkan sebab terlalu tertekan dengan bebanan tugas praktikum. Letih, benci, menyampah semua ada. Ok dah. Tak nak cerita pasal praktikum yang tak best tu.

Jumaat lepak2 rumah je sebab sampai rumah pun dah malam. Kidnap Iman dulu kat rumah dia then balik dinner KFC :) Jam 3 pagi family abg dan sampai dari Melaka. Sabtu plan ke Ipoh untuk tempah cadar untuk kenduri kakak saya nanti. So plan asal nak bertolak pagi la..tapi bila dah ramai-ramai xdenya pagi. Tengahari jugak baru bertolak dari Taiping. Kami naik Innova abah. Mama abah tak ikut sebab ada hal lain.

 Check in Jusco Ipoh sebelum pergi rumah Pak Ngah kat Klebang..dah jumpa racing car ni harusss tiga2 orang masuk dalam..terbang rm1..haha

 Masing-masing dah lapar..dine in Kenny Rogers..makan sampai lebam.

 Sesi mengorder..kakak dan abg amin tengah pilih2 dish.

 Big baby and mama..tengah tunggu makanan.

 Kak zie..iman..aisyah..semua tengah lapar tunggu makanan..

 Makanan dah sampai..serang!!! Abg dan..Aqil..fizan :)

 Budak comel yang kuat makan..makan tak berhenti sampai perut dah sengkak baru nk nangis2..haha

Iman dengan spek mama..time ni dah bertolak ke rumah Pak Ngah sebab yang kenal dengan tauke tempah cadar tu merekalah..hehe..lepas tu terus ke kedai cadar, then bergerak ke Greentown Mall tengok2 kain langsir. Lepas tu singgah solat then pulang ke Taiping.

Sekian saja cerita jalan-jalan kami seharian :)

Bersama keluarga adalah terapi yang terbaik..I love my Family so much!!!

Wednesday, April 4, 2012

Praktikum adalah lapangan untuk belajar..

Masih dalam mood praktikum. Ada lagi 3 minggu untuk kami habiskan sesi berpraktikum. Sejujurnya, saya terlalu letih dengan praktikum kali ini. Praktikum adalah lapangan untuk guru pelatih mempelajari sesuatu yang akan berlaku dalam dunia pendidikan yang sebenar. Tapi tak bermakna guru-guru praktikum boleh dibuli dan dipijak sesuka hati. Ya benar..kami dambakan pengalaman dan ilmu yang mereka ada namun itu bukan sebab untuk kami ditindas.

Counting weeks and days...

Kami yang tak pernah beraerobik sekarang dah cekap aerobik..sebabnya dah 3 kali kena handle aerobik..haihh la praktikum..

...

Majlis Pelancaran Bulan Matematik

Saya tersangat sibuk prepare untuk majlis pelancaran ni. Sampaikan cuti sabtu ahad pun tak terasa sebabnya pagi petang berada di sekolah. Weekend lepas juga ada perkhemahan unit uniform kontinjen negeri Perlis yang akan ke peringkat kebangsaan. Saya dan rakan praktikum diminta untuk mengendalikan senamrobik di awal pagi. Makanya, seawal jan 7 pg kami dah tercongok dekat sekolah.

Guru Besar tengah merasmikan majlis..tarik reben yang disediakan untuk bukak langsir. Pastu nampaklaa dua balang kat belakang langsir tu.

Then GB perlu titiskan pewarna ke dalam balang air sebagai simbolik untuk murid-murid anggarkan isipadu air tersebut.


AJK siaraya merangkap pembantu kami..kalau xdak depa ni xmeriah suasana praktikum kami :)

The person behind The Scene. Sejujurnya, saya bangga dapat cik siti cantik molek ni as a partner. Proud to be with her. Sangat bangga sebab kami berjaya mengharungi dugaan Praktikum Fasa III. Majlis diakhiri dengan montaj yang dibuat oleh saya sendiri. Ini juga satu benda yang sangat membanggakan. Xpernah2 dok buat montaj ni tp alhamdulillah semua berjalan lancar.

Proud to be my self :)

Thursday, March 29, 2012

Gatal-gatal

Tuan tanah diserang gatal-gatal di bahagian muka dan leher.
Dah tak tahan sangat..harus beli ubat.

*mood terganggu bila sakit*


Wednesday, March 28, 2012

Wordless Wednesday

Admin busy sebab dua hari berturut-turut kena observe.
*tapi xla sampai macam gambar di atas..tu teruk sangat ;)*

See ya!

Monday, March 26, 2012

Kerana Kasihmu

Hai semua. Mata dah layu ni tapi nak feeling cintan cintun sekejapan. Sebabnya encik love post lagu ni dekat wall fb I. So, layan.

Andai daku dapat kuggenggam erat jari-jemari mu
Mengharungi nista hidup yang penuh berliku
Harapan ku kau mengerti dan cuba memujuk hati
Terima diri ku seadanya
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untuk mu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku …
*aci la ek saya amek chorus je..hehe*

Saya first time dengar lagu ni. Pelik sket la dengan nama band ni tapi xpela kan. Ada aku kesah depa nak letak nama apa pun. Bukan band saya nak kecoh2.haha. Ok la..ngantuk sudah..gudnite world.

encik love,
 i love u more and more 
:)

Sunday, March 25, 2012

Jom main snake and ladder

Lebih kurang pukul 4 ptg td hujan tersangat lebat + angin ribut. Tempias sampai masuk rumah la. Kami yang dalam rumah ni bergegas off semua suis, cabut plug, extension semua la. Risau la sbb guruh kilat semua cukup lengkap. 

Nampak x..kereta yang parking bawah bumbung pun basah disimbah air hujan. Lebat sangat-sangat plus angin ribut yang kuat. Bukak pintu kejap pun dah basah depan pintu. Jadi apa kami buat dalam rumah?hehe :)

Inilah aktiviti kami. Dah berkurun rasanya xmain benda ni. Skill pun dah xdak..haha. Tapi dalam pada tak dak skill saya orang pertama yang menang..hehe

Gambar ni kena kecikkan sket ruang yang nampak sebab ada gambar ahli permainan..hehe. Oh, siap ada pinggan lagi kan. Untuk pengetahuan, saya baru nak lunch sebabnya brekfes pun dah tengahari. Sambil lunch, main snake and ladder. Nasib baik la tak tercekik sebab dok gelak banyak sangat.hehe

Ular hijau ni adalah penghalang utama kami bertiga untuk menang. Dekat2 nak menang je mesti kena ular hijau ni. Adoii..tapi dalam dok kena pelbagai jenis ular pun kami tetap menang sorang 3 kali.haha. Pencapaian yang sangat membanggakan..hakhakhak. Moga petang anda juga ceria seceria saya :)

Adios~

Operasi conteng dinding.

Assalamualaikum semua readers. 
Lamaaaaa sangat tak menulis disini. Nak kata sibuk giler2 xlaa..cuma xtahu mana nak mula. Last entry saya pun tentang Kem JPAM yang dah laaamaa berlalu.hehe. Jadi bila nak mula menulis hari ini, rasa kekok pulak.hehe. Macam baru nak berkenalan dengan blog pulak rasanya.hikhihhik.

Ok, berhenti merapu meraban. Hari ni saya nak tulis tentang perkara terbaru saya buat di Sek Keb Utan AJi. Oh ya..saya dah 7 minggu berpraktikum di sekolah ni. Jadi macam-macam aktiviti yang saya involve *haruslah join..praktikum kan*. 

Khamis malam jumaat yang lepas saya bersama atkah (partner praktikum) keluar cari barang-barang untuk operasi kami. Benda yang utama adalah water colour BUNCHO. Kalaer ni boleh conteng dinding..so WAJIB beli. Barang-barang lain kira aksesori tambahan jela. Gambar water colour xsempat nak capture sbb balik pun dah lewat malam tu.

*credit to google*

Hari berikutnya adalah Jumaat. Kami memulakan operasi bila budak2 semua dah balik. Lebih kurang pukul 12 tgh kami mula menconteng dinding. Seronok juga buat kerja2 macam ni. Happening je walaupun letih. Gambar-gambar hari Jumaat xde sebabnya terlampau khusyuk buat kerja.hikhik. So move ke hari seterusnya.

Sabtu jam 11 pagi kamu keluar rumah untuk ke sekolah. Kerja-kerja kami dimulakan dengan tayangan Adnan Sempit 2.hahaha *sempat lagi tuu*. Lepas tu print2 bahan dan liminate untuk tampal di dinding. Habis print dan liminate, perut berkeroncong pulak. Nasib baik dah bungkus nasi plus lauk siap2. Kami menjamu perut dulu sambil layan Adnan Sempit sampai habis. Then pergi solat zohor dekat surau.

Settle solat, barulah kami bersemangat untuk memulakan kerja menconteng. Untuk dinding dalam kelas, kami lukis cendawan, bunga2 sket dan 2 3 ekor bee+butterfly. Dinding luar kelas pula konsepnya budak2 sedang membaca buku. Ada kartun2 sket untuk buat budak2 suka tengok.

 Saya tengah tersenget2 warna kartun Tiger. Saya ni bukannya orang seni sangat. Asal boleh kaler bagi nampak rupa jadilaa..haha

Ni partner saya..dia la yang lukis semua pic. Kalau harap saya xnampak rupa la jawabnyaaa ;)

Dalam pukul 4 lebih budak2 tahun 5 dan 6 ni muncul. Depa ada latihan olahrasa. Sambil2 tunggu coach datang sila tolong cikgu.haha

Bersungguh-sungguh depa ni buat kerja. Bagus2. Cepat sikit kerja cikgu siap,hehe
Dan setelah bertungkus lumus dari pagi sampai pukul 7 malam..inilah hasil yang kami peroleh. 
Im proud with us!!

 Dinding luar kelas..ni belum siap sepenuhnya sebab nama kelas TUNAS HARAPAN belum dilekatkan.

Ni pulak hasil contengan dalam kelas. Gambar awak tu perlu diperbaiki lagi. Gambar awan tu wujud sebab ada cat hitam meleleh dari gambar bee kat atas tu..untuk menutup kecacatan, kami lukis gambar awan.heheheh

At the end of the day, kami sangat berpuas hati sebab apa yang dihajati telah terlaksana. Harapnya semua pihak menyukai usaha kami yang tak seberapa ini. *ayat xbley blah*.
Tq so much to my partnet sebab sentiasa berjuang bersama-sama saya dan tak lupa tq kepada pasukan olahraga yang tolong cikgu ye..tq!!

Adios, sayanara!!