Monday, July 20, 2009

Ana and Homeopathy

Pic yang tertera merupakan barisan ubat2 yang perlu diambil setiap hari.
Pagi, tengahari, petang dan malam.
Ubat ni sangat menareks kerana berlainan kaler.
Macam vudak2 punya ubat.
Mengapa ambil ubat neh???
Haa..biar saya, keluarga n dia je yang taw.
Mama yang mencadangkan untuk cuba ubat homeopathy ni.
Mana taw berkesan kat badan I neh.
Tapi saya memerlukan orang2 untuk memperingati tentang pemakanan ubat.
Seperti sedia maklum, saya antara manusia yang cepat lupa nak makan ubat.
Bagi insan2 yang berhampiran, pleasssee ya ingatkan saya.
Ubat pertama untuk tengahari sedang dihisap dalam mulut.
Rasa memang seperti cekelat.
Takat ni je nak berceloteh.
Masa untuk berkemas untuk berlepas pulang ke Perlis Darul Sunnah.

~rindu sama dia~

Berharap denganMu

Malam gelap yang dilalui meninggalkan satu persoalan..
Ku harap kasih sayangMu..
Ku harap belasMu..
Harapanku kini hanya satu..
Jauhkan diriku dengan musibah itu..
Aku takut saat-saat perit sebegitu..

yang mengharap

Friday, July 17, 2009

I'm home

Walaupun saya sudah berada dirumah terchenta tapi saya tetap akan menuntut apa yang perlu dituntut.
Sape yang faham, faham laa..
Sape xfaham diam aje.

~from taiping with love~

Thursday, July 16, 2009

Basketball=)

Masa tulis entry neh saya tengah berpeluh.
Sambil2 tunggu badan kering saya masuk sini jap.
Cuma nak tulis yang saya mula meminati sukan BASKETBALL.
Heehehehe.
Tapi main untuk GERKO jela.
Nak men lebey2 sapa nak ajaq..
Ermm..ke ada orang kat lua tu nak offer jadi coach peribadi?? =P
**tolong jgn over dalam pengharapan sebegini ye nurul farhana**
Back to basketball, petang tadi lecturer tak datang pun.
So dengan senang hati kami gurls2 start dengan Main Ais.
Mula2 nak men aci cup tapi xjadi.
Saya tak join sangat sebab takut pengerusi marah.hahahha
Abg pengerusi namo jeling2 taw kami men pasni.
Bila bola da datang kami pun start game.
Lawak je.
Peraturan xtaw, tekni xtaw, skil xtaw terus2 nak men.
Tapi belasah je kann.
Peduliks~
Tu je untuk kali ni.
Daa~

Wednesday, July 15, 2009

I want it..

Hurmm..
I wanna do something I like..
So bored being here..

Sunday, July 12, 2009

Cerita Mama Abah

Asyik menaip tentang baby2 je kan.
Kali ni saya nak story tentang my beloved mama and abah.
Mereka berkongsi satu minat yang sama.
Tak dapat nak dinafikan lagi yang mama abah saya memang suka bercucuk tanam.
Pix atas ni di snap masa kat sebuah restoran dalam taman.
Tengok meja kami ni pun da taw.
Dikelilingi oleh juntaian pokok.
Sambil tunggu hidangan, mama abah xbenti2 sembang pasal pokok2 yang ada kat keliling tempat tu.
Kami berempat je masa ni.
Mama, abah, saya n adik.
Saya n adik dengar je sambil capture banyak2 gamba.
Cantek restoran ni.
Saya n adik first time datang la kiranya.
Tu yang macam rusa masuk kampung sket.

Back to my parents, minat depa ni dah makin menyerlah sekarang ni.
Since abah dah pencen, macam2 projek dia yang buat.
Yang tengah berjalan sekarang projek TANAMAN VANILA tu la.
Next projek sambil2 nak tunggu vanila matang which is 2 tahun abah nak tanam CABAI KECIK.
Harga dia kat pasaran sangat tinggi.
3rd plan nak jalankan TANAMAN TEBU.
Semua projek2 ni dijalankan di tanah kat kampung mama.
Kalo dari rumah lebih kurang sejam sampaila.

Mama pun tak kurang hebatnya.
Disebabkan mama masih bekerja, so dia melepaskan minatnya di kebun sekolah.
Hahahahaha.
Chekgu2 sekolah semua terkejut PK sampai2 sekolah g stor amek cangkul then gembur tanah kat kebun tue.
Actually kebun tu mama yang nak buat.
Kawasan mama adalah TANAMAN HERBA.
Sekarang ni mama asek kena jadi penasihat untuk hal2 tanaman.
hehehehehe.
I really proud of her.
Bila ngadu sakit confirm ada je cara tradisional yang mama taw.

Tu belum tengok laman rumah kami lagi.
Walaupun rumah teres tapi macam2 ada..=)

~i love both of them~

Baby Iman Meragam

Semalam saya call kak dill.
Ada hal pengurusan bilik tidur sket.Haha.
Dalam dok menyembang tue dgr sora baby Iman saya dok uk eh uk eh.
Rupa2nya dia sakit perut siang tadi.
Baru je okkay kata akak.
Tingat time achik ana dia balik ari tue.
Baby Iman meragam gak.
Bagi susu sampai muak tapi tetap xmau lena.
Akhirnya..

Saya letak baby Iman meniarap atas saya n dodoi2 dia.
Then baru dia lena.
Tu pun xley nak bergerak langsung.
Dia cepat terkejut.
Kesian dia.
Baby lagi kan.
Tak paham erti kesakitan.
Walaupun hanya sakit perut tapi tu sangat menyakitkan bagi depa.
Hope u'll be fine with all people who love u.

~i miss you~

Saturday, July 11, 2009

Pom isap jari..comey!!

video

Ni percubaan pertama masukkan vid dalam entry.
Kalo terkurang harap ditegur=)

Act rakaman ni dah lama tapi video ni la yang saya selalu tengok bila rindu kat baby aisyah yang jauh dimata..
Huhuhuhu..lambat lagi dapat jumpa dia.
Paling cepat pun raya nanti.
Abg Dan xley slalu balik since dia pun da membizi dgn murid2 nya plus aisyah yang xtahan naek kereta.
Ouuhh..not like her aunty okkay.
Naek keta g Lake Garden Taiping pun da muak2 susu.
Ni kan plak nak balik Perak dari Melaka.
Xpela sayang..cik ana tunggu ekk dat time to give you my big hug and kiss.
Video ni masa baby ngah pom.
Memang habit dia pom meniarap + isap jari.
And dia akan meragam, menangis, meraung kalo ada sapa2 yang nak angkat dia.
Bagus anak achik ni..Blaja berdikari dari kecik lagi.
Sekarang mesti da mula2 merangkak.
Ummmm..rindunya...

~tengah edit gamba2 baby aisyah n iman..mood merindu~

Mengantuk + Berdebar

Mata ni da layu sangat minta didodoikan..
Tapi hati ni berdebar-debar..
Letihnya badan menahan semua ni..
Dunia..tolongla..
Hurrmmm..

Wahai pakcik2 wayering..
Kapan kamu2 mahu pulang???
Petang dah ni..
Udah2 la keje pasang2 besi tue..
Keme ngantuk benor da ni tapi takut plak kome nak pasang kat dalam bilik teman..
Keme dok nunggu aje kome dari tadi..
Tung tang tung tang depan bilik keme neh..
Hadooii la pakcik2..

Keme ni sabor jela..

Biarkan aku dengan duniaku

Sorry kak su pinjam ayat neh..hehehehe.

Hurmm..
Sebenarnya xtaw nak tulis pe tapi dengan mood skang ni ini hasil entrynya.
Tak payah nak cite detail la tapi sedih sket la dengan sikap orang, orang, orang, orang yang selalu tak puas hati dengan apa yang orang buat.
Hadooii..tak paham..tak paham..
Niat kita nak happy2..senyum2..bergumbira..
TAPI..
Mereka-mereka tu xnampak semua tue..
Mengapa?? Mengapa??
Disebabkan oleh orang-orang tersebut maka orang-orang yang lain xdapat nak menggumbirakan hati masing2.
Xpela gurls..hari kita tetap ada.
Cuma masa yang menentukan.
Buat masa ni keputusan yang diambil adalah kami dan dunia kami.

To all yang ehem2,
Anda xkan di'ganggu' lagi.
And for now biarkan aku dengan duniaku...
(erm..ubah sket la.biarkan kami dengan dunia kami=P)

~yang geram lagi menggeramkan~

Thursday, July 2, 2009

GERKO Bola Keranjang

Ini adalah berita yang baru Pemulihan terima.
GERKO bagi semester ini adalah..

BOLA KERANJANG

Adooooooooiiiiiiiiiiiiiiii........

See you tomorrow sayang=)

SAYA PULANG ESOK =)

My Iman,
I wanna hug you tightly.
I wanna give you thounsand kisses.
I miss you damn much cutie.
mmmmuuuuaaaahhh!!!

~be with you make me smile~

Wednesday, July 1, 2009

Hari-hariku

Dah masuk second week kat maktab ni.
Tugasan2 dah semakin bertambah.
Tapi sempat lagi aku menghabiskan petangku di court tenis.
Nak kata teror gler main dak la..tapi boley la nak kuarkan peluh.
Teman sepermainan adalah ija n the gang.
Teknik yang amat ditonjolkan semasa bermain adalah kemahiran mengutip bola.
Hal ini disebabkan oleh teknik pukulan kami yang amat pro.
Kalo sebijik bola xmasuk longkang besar kat luar court tue, maknanya bukan kami yang main.
Kemahiran kedua terpenting adalah kemahiran ketawa semasa membuat pukulan.
Overall, tenis bersama guru2 pemulihan sangat happening.
Kata abg, main ni buang stress.
Ye sayang..ayang setuju sangat=P

Malam pulak diisi dengan game yang sangat saya minat.
CHESS.
Before turun makan tadi saya dah berjaya kalahkan mr computer.
Masa yang diambil untuk checkmate adalah 16 minit.
Satu rekod baru dicipta dalam kamus hidup saya sepanjang perjuangan melawan encik komputer.
Hehehehehe. Besnya.
Rasa macam nak lawan dengan mr sabrosa je tapi xtaw la dia minat ke x game ni.
Abg, sila jawab.

Masa entry ni ditulis pun mata tengah layan NEVER CRY WEREWOLF.

Have a happy day to all=P