Monday, February 9, 2009

Segalanya Disini

Perjalanan ke Bukit Larut bermula sekitar jam 5.30 ptg.Banyak momen2 indah sepanjang rekreasi kami dan biarlah gambar2 kelahiran Nikon D90 yang menceritakan segalanya..

HARI PERTAMA
GURUN, KEDAH : JAM 7.30 pm

CAMP SIDE, KAKI BUKIT LARUT : JAM 10 pm

masak memasak untuk supper..


Kerjasama drpd semua untuk hasilkan gambar neh..amat kreatif
Hot seat yg dijalankan ikut group

HARI KEDUA
mengemas tapak khemah untuk memulakan ekspedisi ke puncak
trek yg akan dilalui..
ouwh..I dalam jip..terkepit okkay tepi pintu..
wajah2 kesayangan hamba..=)
dah tiba puncak Bukit Larut n time neh kami main beberapa game dulu..rest la kiranya sebelum nak trekking naek puncak Gunung HIjau.
Ini org yang tersayang..kami 1 group.Ngah maen "bom" tapi sempat lagi posing.Hahaha
Inilah pemulihan team yang amat kusayang..kami amat special okkay=P
Lambaian drpd bonda yg dah nak turun..lps ni kami dijaga oleh guard jela..bonda namo ikut daa..
Diriku dalam taman bunga tulip..
Masih dalam taman bunga tulip..
Wakil org jawa untuk jadi model..hahha.jgn mare azam..=P
Eh2..enset I pun ada gak gamba dia.
Tgkla atlet ketuai streching.Hahahha.
Perjalanan bermula..Tgkla abg I dekat je sentiasa dengan I..hak3..bestla.
Alan,abg n me.Time neh I da tercungap2 mcm kena kejar anjing n utk pengetahuan semua perjalanan kami baru suku perjalanan.Ouuhh..PENATNYAA...!!
Time neh dah smpai puncak Gunung Hijau n miss tinta dah pun siap tukar pakaian sebab baju tadi dah lencun sebab trekking dalam ujan.TEJUK GILER.
See..Me n him again..Wiinnkk=P~
Hahahhahah..kena nyanyi plak dah..solo plak tu.hahhahahah..malu!!
All pemulihan dibawah sati fly yg sempit..nampak x betapa rapatnya kami=P

HARI KETIGA
I pakai kasut pun nak amek gamba.Haish.Malu I.hak3
Inilah kenangan kami bersama diatas puncak=)
Ini team I..
Bawah ni semua gambar2 miss tinta sepanjang perjalanan turun dari gunung..n mr sabrosa sentiasa dengan I..thanx to him.





Gambar seterusnya at waterfall..layaann..=)




Atas bas nak gerak balik ke maktab..time neh letih n maju=k ngan mr sabrosa.hahhhaha..tapi xlama pun..hati cepat sejuk..ngeee..=)
Sesuatu yg kuinginkan dari dulu..Thanx to all for this happy thing=)
Gambar terakhir yg menunjukkan betapa enjoy nya kami waktu..=P

Buat semua rakan2, semoga hubungan ini terjalin dengan bahagianya.Thank you kpd semua rakan2 lelaki especially abg yg banyak membantu sepanjang perjalanan kita.Im so happy..=P~

12 comments:

chEntA said...

Keseronokan +keindahan yg teramat sgt..selambak memori kte bersama!!~

ALUNAN TINTA said...

Yezza..natikan next trip.hehehhe

sabrosa said...

next trip sg sedim ok..gua dah p riki2 tempat..port baik..hehhe...lengkapnya dia punya penceritaann..xdk masa g nk wat entry ni..natikan entry xpdc gunung hijau versi i plak ok..hak3..

ALUNAN TINTA said...

apa gua2 neh.igt ckp ngan membe ke.I xske ok.

*SiRibenMerah said...

keh keh kehhh.. neh gara2 ikut Bro DJ la neh.. gua gua.. p masuk gua laaa...

vanillachoc said...

hee...
jgn mara tinta..
beliau over excited 2..

mr.Sabrosa...
be alert k... =)

ALUNAN TINTA said...

reben merah=)
ee..igt org ske sgt ke bhs cm2.pengaruh rakan lebih tua.hhha

ALUNAN TINTA said...

vanilla=)
dlm neh xley sound.tggu kat luar dia kena laa..hahahha=P~

sabrosa said...

hohoho..x takuit..xtakuit...hahahhaha...gua gua gua kelam..hahahhahah..jom p gua kelam cik tinta...wahahahahha

ALUNAN TINTA said...

eley.xtkut konon..

sabrosa said...

hhehhehehe....cik tinta garang..takut..

ALUNAN TINTA said...

tawpun.buat noti2 lg.