Tuesday, February 3, 2009

Bukit Larut, Taiping, Perak

Sebenarnya aku ngah cari bahan2 yang lecturer suh cari tapi dok xjumpa je..So, dengan tiba2 aku teringat program kelas pemulihan hujung minggu neh. Naek Bukit Larut @ Maxwell Hill.yang terletaknya kat tempat kelahiran I la..Taiping yang aman dan damai serta sejuk suasananya..hak3.Tempat sendiri kan kena la puji banyak2. Act da banyak kali miss tinta naek Maxwell Hill tapi kali I naek ngan abang I..Wiinnkk=P~..Kita layan gambar je occay..=)

Ni la jip bagi mereka2 yang malas nak treking

Before sampai puncak,mesti lalu Tea Garden dulu.Nampak ofis dia je.Tea garden bertentangan dengan bangunan tu.

Kalo da nampak view ni maknanya da nak sampai..yahoo!!

Garden kat puncak Cantek ooo..

Ni pun salah satu view garden kat cni la

Ni plak gamba jambatan yang menghubungkan menara dengan garden.Dari menara ni kita bley view satu bandar Taiping..Oouwh..I love Taiping..=P~

Atas dari puncak ni ada place semai tulip tapi xslalu org awam bley masuk tengok.Ni antara tulip yang ada.

Cantekk kan??

Hat ni plak Maxwell Hill Waterfall

Adakah ini yang kita akan pergi??Nantikan..

Semua gambar2 dikorek dari internet n semuanya kenyataan ok.Memang best bila berada di puncak Bukit Larut.Suasana yang sangat nyaman plus dengan view yang menyejukkan mata.To all pemulihan yang akan ke sana, have a great day.

7 comments:

Syazwan Yazid said...

kasi pergi air terjun lah...
amik gambar cantek!

ALUNAN TINTA said...

ang nak amek gamba aku ekk..jadi model.kan2.haha

p/s:en sabrosa bagi kan??

vanillachoc said...

huuuuhhhhh~
gue jeles!!!!!! =P

ALUNAN TINTA said...

ololo..namola jeles2..I janji I xkaco mucuk2 awk ekk.I kaco sabrosa I je.hehe

sabrosa said...

uik2..hehheheh

ALUNAN TINTA said...

hehehe.pe uik2.

vanillachoc said...

hahahahaaaaa!
so sweet both of u....
hehe!