Thursday, December 18, 2008

Tentang mereka

Entry neh ditulis lepas direquest oleh cik ainon @ nenon.Kali ni Miss Tinta nak berceloteh tentang kesemua insan ni yang berada disekiling Miss Tinta sepanjang perjuangan menjadi seorang guru.Before dat Tinta nak minta maaf la ekk kepada semua classmate kaum adam sebab tak sertakan cerita anda.Hehehe.Kaum hawa da la ekk.


Pic atas ni Ija n Syameem yang ayu berbaju batik maktab.Ija atau Farizah Abdul Samad adalah gadis yang paling tua dalam kalangan gadis2 pemulihan.Sebelum ni dia blaja kat matrik arau then sambung kat maktab.Agak tegas orangnya n terkenal dengan suara yang amat cute.Hehehe.Sampai suara dia yang dirakam dak2 laki jual jadi rongtone.Tokey dia en sabrosa.Hahaha.
Sharifah Syameem plak seorang yang sopan dan ayu gitu.Memiliki ciri2 gadis melayu.Dalam perkara tertentu dia agak tegas.Dekat je umahnya.Arau tapi tak penah lagila bertandang ke umah dia.Nice to meet her coz dia seorang pendengar yang baik.

Next pic menempatkan the request girl n atkah yang ayu berbaju owen.Ainon ni orang kg I.Taiping la kan.The cutest girl.Hahaha.Rosak bahasa.Dia ni memang cepat marah.Kiranya tak leh silap sket.Satu yang Miss Tinta ske tentang dia adalah helpfull.Senang sangat siapkan tugasan dengan dia.
Next girl is Atkah yang memegang jawatan PKK last semester n ciri2 seorang pemimpin terserlah waktu dia ni pegang jawatan.Tegas n berani suarakan pendapat.Muka dia cute kan.Time mandi kat sungai belakang SK Pos Perwor muka dia sangat2 tomey.Mulat je.hehehe.jgn mara taw.


Yang ayu dalam persalinan serba ungu ni adalah Zura yang lembut je kelakuannya.rasanya pic ni dia kat Kuala lipis menyertai pertandingan tilawah antara maktab.Sangat pakar dalam bidang masakan n dia la jadi ketua chef waktu masak makanan buka posa dulu.

Gurpreet kaur.She's very nice person.walaupun lebih muda dari kami semua tapi dia tetap mesra.Jawatan tetap buat dia adalah MENTERI KEWANGAN.Hahaha.Xtaw la nape depa ske lantik dia pegang jawatan tue.GK memang seorang rakan yang ske tolong org.Apa2 yang dia bleh tolong dia akan tolong.Owh.lupe lak.Dia ni berketurunan Punjabi.

Dari kiri Hajar,Seha,Faie,Aten,Atkah

Hajar, Seha n Aten memang rapat.Kemana pergi mesti bertiga.Hajar femes dengan matematik nya n hajar yang sempoi.Xtaw la nape tapi tula yang Miss Tinta tengok.Then,Seha seorang yang jarang marah tapi bila dia marah takut gak la.Faie plak memang agak matang.Kira dia macam ibu yang dok jge kami ni.hehe.So sweet.Cik Aten yang berbaju oren plak very cheerful n suka menyanyi.Geng2 nak nyanyi paad,wan n my abg(en sabrosa)

Kehadiran gadis2 ni membuatkan Miss Tinta sentiasa tersenyum.Thanx to all my frens yang sentiasa ada tika suka n tawa.Hope kita semua mencapai apa yang diimpikan.MMMMMMUUUAAAHH!!Love you all=P~

13 comments:

sabrosa said...

hahahaha...lawak2...kak eja yg comey2...lalallalalallallal


lepas ni muley la wat yang dak2 laki lak..hehheheh

ALUNAN TINTA said...

eh.nak gak ke dak laki??taun2 dpn jela ekk..hahaha

chEntA said...

hahahah~
sian kaum Adam klas pemulihan~

ALUNAN TINTA said...

kaum adam kelas kte ni minoriti..
so,suara mereka jarang didengari..hahahaha

Diamilikku said...

sekarang minoriti...
jarang didengari...
nanti2 dah jadi suami..
syurga isteri di bawah telapak kaki suami

ALUNAN TINTA said...

adehh...baik akak=P

chEntA said...

tinta jgn abaikn yg minoriti!!~
sbb yg minOriti 2 la..
'kuku besi'..
=D

sabrosa said...

hahaha..padan muka..pandai cakap lagi..kena laser ngn akak saya..adik beradik laser ok..ngeh2

*SiRibenMerah said...

relax ar miss tinta.. depa mmg suke psiko org.. hahahaha.. buat p la sekeping cerita pasai depa yg minoriti neh.. kesian sgt aihhh.. muahahahahahahaha =P~

ALUNAN TINTA said...

chenta=P
hat 'minoriti' 2 la kena ckp.hehehe

ALUNAN TINTA said...

sabrosa=P
taw xpa!!

ALUNAN TINTA said...

reben merah=P
xbape ada selera nak pasai depa..huhuhu

nazer said...

ish lawa la..
yg baju h-j-u tu hahahaha
jd la guru yg berdedikasi