Tuesday, December 30, 2008

Bukan hariku...

Ari ni ada test jpj untuk lesen moto.

Dengan rasa yang amat cuak,Miss Tinta pun hadir dengan menaiki proton waja milik cikgu driving school tuh.

Takdir yang telah ditentukan bahawa kereta yg I naik pagi tu telah menghentam sebuah motosikal..

Ouhh.sangat ksihan melihat pak cik tua melambung terhempas di atas cermin hadapan waja.

Semestinya sangat2 sakit.

Tinta yang duduk di seat depan tergamam.

Jerit tak.Nangis pun tak.

Cuma mata terbeliak buat beberapa saat.

Perasaan time neh tak dapat nak gambarkan sebab 1st time tengok org melambung depn mata sendiri.

Selalu kan tengok dalam drama je.

Bila I da sedar dari tergagam, tengok2 kaca dah penuh atas badan I.

Pastu kami semua keluar dari kereta, tengok2 kereta punyalah teruk macam kena langgar ngan lori.

Bumper tercabut,cermin depan memang kompem2 la pecah.Enjin xtaw la cmne tapi dari luaran serius la.

I plak mcm mane?

I xde pape cuma luka2 sebab kaca yang melimpah atas badan.

Pakcik 2 plak luka2 kecil kat luar.Dalamn maybe teruk.Yela kan.Sampai melambung hempap cermin.Paling kurang gegaran.

Ish3.Bahaya sungguh jalanraya neh.

I yang nak g test ni plak diambil oleh pihak driving school.

Sampai2 je trus ready nak test.

Ya Allah..Dengan tangan yang terketar2 ni cmne Tinta nak buat dengan sempurna..

Naik je titi trus xley kawal moto n pe lagi tayar moto pun jtuh.

Maka kesimpulannya, Miss Tinta kena amek test lagi sekali next week.

Apa2 pun, hari ni hari yg xkan Tinta lupakan..

Buat semua,hati2 ok.

6 comments:

sabrosa said...

umm...alhamdulillah awk xpapa..tu yg penting..kesian pakcik tu kan..

ALUNAN TINTA said...

ummm..ye..paling sedih tengik kuih2 dia berterabur kat jalan..mesti bli tuk family..

chEntA said...

kesian pakcik 2..~
kalo seyha dkt stu..msti dh nges!!
dh xmau pg ambk test jpj..
blik tenangkan fikiran dlu!!
xpe la next week hOpefully tinta llus jpj kayh'!!~

ALUNAN TINTA said...

chenta=P
thanx syg..ehe

Zarpeno said...

selamat retest.hohoho

CikLieYzaOnline said...

hehehehehe...

cam kelakar je citer ni kan?

hahahahahaha....=)