Sunday, May 30, 2010

LANGKAWI The Best Experience

Hari ni saya bangun lambat ye kawan-kawan.
Sebabnya badan saya dah kehabisan tenaga dek latihan JPA.
Tapi saya sangat2 seronok dengan latihan ni.
Sebabnya saya dapat drive bot penyelamat + jadi bowman (jurupandu bot yang berdiri kat depan bot tue)
Jetski pun saya bawak.
Seronoks + puas.
Awal2 takut lagi nak bawak laju2.
Then jurulatih Syukran kata "kita drift sket" (dialog dia atas jetski), I pun memberanikan diri mencuba.
Dan hasilnya saya puas!!!
Walaupun dapat naik sekali je tapi saya sangat2 puas.
Bukan macam someone yg pentingkan diri tue, asyik2 dia je nak naik jetski
(bukan student maktab okkay)
Saya dari awal dok bengang giler2 dgn budak neh.
Macam2 sumpah seranah keluar ditujukan khas untuk dia.
Arrrgghhh..rosak percutian ku dgn JPA.

Ok2..amek mood happy balik.
After jetski..saya n 8 orang membe yg lain sambung aktiviti.
Kami 9 orang diterjunkan ke tengah laut berbuddy.
(saya buddy dengan jurulatih hafiz)
Then kami kena swim sampai terbentuk 1 bulatan (tengah2 laut okkay)
Then kena baris memanjang n terus swim sampai pantai.
Aktiviti ni dah menyebabkan bahu saya lenguh tahap maksimum sampai xboley nak angkat tangan.
Apa2 pun pengalaman ni sangat bermakna.

:: gambar bersama jurulatih Langkawi ::

Another thing, saya dah pandai berenang + apungkan diri.
Yiippiee~
Walaupun xteror lagi kan tapi saya ada improvement sebab saya memang xtaw langsung nak swim neh.

Haaahhh..saya menghargai semua pengalaman ni walaupun muka saya dah macam udang panggang..huhu..

~pen off~

6 comments:

mamaiman said...

wah wah wah...cik ana dah pandai berenang wooo....muahahaha...boley la berenang di sg jelai....ajar mamaiman ngan maknjang iman ngan iman2 skali yo...

Tinta said...

hahahaha..buleh2..xdak masalah..cakap ja bila.haha

chEntA said...

ajar saya sekali ye..~

Tinta said...

buleh..tapi illegal la sebab ana xdak lesen pun.haahaha

sabrosa said...

hoho..besnya dia bcuti..huhu

Tinta said...

bercuti apanya sayang oii..