Wednesday, January 28, 2009

Pengubat duka

Sabtu, sehari selepas eksiden aku ditemani family g hospital untuk check-up body n kepala.Selepas discan,alhamdulillah tengkorak n otak semua ok cuma ada risiko untuk pendarahan dalam otak.Hopefully tu semua bukan kenyataan.Hanya mimpi mainan tidur.Memang lepas dapat result doc hati xtenang n gelisah je.

Tapi semua tu xlama sebab sengah jam pastu my sis in law da sakit nak bersalin.Ouuh.Semua kalut okay time neh.Dia kata da kuar darah n waktu tu kami semua kat hospital lagi.My abang on the spot balik umah amek kak zie.Sampai2 hospital tengok2 kak zie bley lagi gelak2.Haish dia ni.Buat suspen jew.Kak zie masuk wad dulu sebab rahim baru terbukak 2cm.N kami semua balik umah around 1pg.Kepala I da melelong time smpai umah.Letak pale xingat pape da.
Bangun pagi nengok2 I da dapat anak sedara.Hehehehe.Gumbira rasa hati.Kak zie masuk labour room jam 2.43pg n bersalin jam 2.49pg.Kejap je sebab waktu dalam wad nurse kata kepala baby da nak kuar tapi kak zie xtaw baby nak kuar.First time kan.Bahaya tuh.Takut2 baby jatuh awai2.Apa2 pun alhamdulillah semua selamat.
Muhammah Zaidan bin Abdul Manaf n Norhazirah binti Mat Nasir dikurniakan seorang puteri seberat 2.5kg dan mempunyai panjang 49cm.





Kelahirannya memadam berita buruk buatku.Welcome sayang=)

12 comments:

Diamilikku said...

disebalik sesuatu yang buruk pasti ada berita gembira yang menyusul..semua ini ketentuan Allah...ujian2 untuk menguji tahap keimanan kita kan...
tahniah atas kelahiran anak saudara...

*SiRibenMerah said...

mcm da tgk dlm fon seseorang ja pic baby itu.. well, alesha suka tgk baby neh.. hahaha =)
tahniah cik tinta.. apepon, jaga kesihatan.. awak neh, jgn nk lasak2 sgt pasneh.. bg sembuh betul2 dulu yek =)

sabrosa said...

tahniah..dah jadik achik ana la ni ek..hehehe...take cre tau...nama apa ni???hehhe...sibuk ja achik ni..

Syazwan Yazid said...

comel macam abg jeng lah...huahahah!

ALUNAN TINTA said...

kak su=)
thanx.memang betul pun semua yg buruk ada yg baik.be strong ekk.

ALUNAN TINTA said...

SRm=)
haha.ok2.I xlasak pun laa..xcye tya adik akak.sopen je neh.

ALUNAN TINTA said...

sabrosa=)
cibuk je dia nak taw nama.rahsia dulu.

ALUNAN TINTA said...

syazwan=)
adooii..nak jugak.hamek!!

chEntA said...

dh adew ank sedara la..
kcik2 dh kne tngkp gmbr..~
bestnyer!!
acik ana bwk gmbr bnyk2..
nnt bleh tjk dkt mktb~

ALUNAN TINTA said...

chenta=)
ok2.gamba2 dia da berbakul2 neh.haha

sabrosa said...

achik chenta pon sibuk gak..hahhak..


p/s:sesuai ka achik chenta???hahahh

ALUNAN TINTA said...

ish.abeh semua dia boh achik.