Friday, August 28, 2009

Jumaat sudah..

Hari ini jumaat.
Makanya tinggal 3 hari je lagi nak habiskan masa di rumah.
Saat-saat yang sangat malas adalah untuk pulang ke Perlis..huhuhu..
Para pensyarah sudah semestinya menanti dengan penuh gembira untuk menyerahkan bebanan2 tugas kepada guru-guru pelatih sekalian.
Huhuhuhuhu.
Sangat tidak best.
Tapi perjalanan harus diteruskan.

Pagi ni keluar beli barang2 untuk masak petang ni.
Menu pilihan mama :
1. Ikan kayu masak kicap.
2. Sambal tumis petai.
3. Acar nenas.
4. Kangkung goreng belacan.
5. Ikan goreng.
Simple je menu berbuka dan akan ditambah dengan kuih-muih buatan tangan penjual bazar Ramadhan.

Lepas settle membeli belah di pasar, shopping barang2 bekalan untuk pulang ke Perlis.
Bekalan untuk sahur sebenarnya.
Simple2 jela kan da stay kat hostel ni.
Tapi xpela..janji sahur jugak.

Owh..cerita2 pasal jumaat ni, abang sulung saya akan flight dari Sabah untuk pulang ke Perak.
Maybe esok dia akan sampai Perak sebab nak ambik wife dia dulu kat Selangor.
Doakan perjalanannya selamat.

Dats all for now.
~daa~

8 comments:

*SiRibenMerah said...

amboiii.. sedapnya.. bila nk 'buka' ngan family kat alor setar neh pulak??

ALUNAN TINTA said...

uik.jauhnya nak berbuka kat alor setar..hehe

sabrosa said...

kalo ada KBC 8275 bley ja..tapi dah ada org tu kebaih bawak p langkawi..so xbley la jawanya..

.zara. said...

hehe... ana mallu2 la plak...
akakkaa~
anyway...
ikan kayu tu hape..??

ALUNAN TINTA said...

abg=)
hahahaha..no komen..

ALUNAN TINTA said...

zara=)
haha..i memang pemalu.ahaks.
neway,ikan kayu tue ikan tongkol.nape ramai xtaw ekk.

sabrosa said...

i pon xtaw..hahahha

ALUNAN TINTA said...

xpela..nanti kte g blaja nama2 ikan sama ekk.saya pun xkenai sgt ikan2 yang wujud.