Tuesday, August 25, 2009

Budak-budak..=)

Mereka2 ni kanak-kanak yang sangat ceria.
Firsy day jumpa chekgu segan-segan kucing gitu.
Cikgu tanya pun pelan je jawab.
~cikgu sangsi..budak2 ni xsuka kat aku ke??~


Tapi masuk second day, mulut mula menyusun kata.
Nampak camera terus sengeh2.
Peace no war la.
Hahahahaha.
~cikgu hilang sangsi..budak2 ni malu rupanya~

The next day..
Mereka sangat ceria + ramah tamah.
Suhaimi : Cikgu2..nak taw x kampung saya kat mana?
Cikgu : Kat mana?
Suhaimi : kat Pulau Pinang..saya naik basikal je dengan mak saya balik kampung..Kadang2 saya yang bawak mak saya naik basikal.
Cikgu : ????

Khamis pula..
Conversation with Suhaimi + Naim Syahmi + Aidil
Budak2 : Cikgu..semalam kami main hujan dengan mandi2 kat air tepi jalan.
Cikgu : Haih..kotoq la!! (dengan nada marah)
Budak2 : Mana ada kotor la cikgu..bes ooo..kami buat macam dalam tb tue (rujuk kpd sukan renang)
Cikgu : Ish hampa ni..dok umah tidoq lagi baguih.
Budak2 : Eley..petang ni kalo ujan jom ikut kami.nak x cikgu??
Cikgu : Perlukah cikgu ikut???? (monolog dalaman)
~cikgu ceria + konpius dengan soalan budak2~

The last day..
~cikgu happy~

8 comments:

EGOCENTRISM said...

wah, cikgu2~best nye pengalaman SBE kn? kn? tp kn, time SBE ritu, aku jumpe dak2 iptho, i4p, iptk, ipsm.. diaorg ckp sem1 pon diaorg wat SBE pilihan skolah sendiri..jeles2~

sabrosa said...

seronok btoi dia dgn anak2 murid dia no0o...

chEntA said...

mereka mmg bnyk telatah dan keletahnya!!~..
=)

ALUNAN TINTA said...

ego=)
sori yek..nama hang sangat susah nak taip.haha.

erm..memang sgt xaci dengan maktab2 lain..semua bley pilih.kita je menerima arahan 'orang'.huhuhu

ALUNAN TINTA said...

abg=)
sangat seronok sebab mereka make me smile always.

love them=P

ALUNAN TINTA said...

chenta=)
hehehe..memang ada je telatah depa ni.seronoks=P

*SiRibenMerah said...

best ngan bebudak neh.. hahahaha.. keceriaan yg akka jugak mengalaminya di Langkawi ini.. lalalalalala~

ALUNAN TINTA said...

hehehe..ceria je idup depa..tanpa sebarang masalah..best!!