Tuesday, June 16, 2009

Kecutian.Kebizian.Kepenatan.Keseronokan

Lamanya mendiamkan diri n baru sekarang ada mood n sedikit masa terluang nak menaip entry baru.
Sampai ada insan yang merindu nak baca entry kat laman ni.
Hehe.Sori sayang.

Sepanjng cuti macam2 benda kena buat.
Cuti kali ni gak me with my lil bro jadi assistance mama n abah.
Haaa..assistance pe??
Kalo dlm carta organisasi saya ni kira AJK dlm projek tanaman vanila my parents.
Alhamdulillah projek tue dah melangkah dari satu tahap ke tahap yang seterusnya.
Moga2 berhasil apa yang diusahakan.
Cuti sekolah 2 minggu dipenuhkan dgn kerja2 kat kebun je.
Pagi2 pas subuh da turun n balik around 1 or 2 pm.
Petangnya pulak semua family saya akan terbuntang ditempat tidur masing2.
Penat weiihh..

Since school holiday da melabuhkan tirai, adik pun da balik sekolah n now I dpt jawatan baru.
Pengasuh my sis n new born baby.
Letih ke??
Xdela..seronok lagi ada.
Tengok telatah baby kecik neh.
Owhh..lupa plak nak mention nama adik kecik saya neh.
Ahmad Iman Bukhari bin Muhammad Khairul Amin.
Iman nama pilihan akak n Bukhari nama pilihan abg amin aka abg ipar saya.
Adik Iman masih dibelenggu dgn sakit kuning.
Bacaan ari ni naik 12.3.
Semalam 11.7.
Doa2 la dia xkena tahan wad lagi.
Aduuhh..kesian sgt tgk tangan n kaki dia lebam2 kena cucuk amek drh.
He still a little baby yang xtaw pape kan.

Da kena berhenti membebel sebab kena siap g amek my 2nd sis baru sampai dari KL.
Daa~

7 comments:

sabrosa said...

rajinnya dia..bagus2..pakat2 jadi bbysitter cuti ni..hehehhehe

.zara. said...

ermm... dulu baby zenia kne kuning gak..
my mum bg dye minum air susu kambing campur susu formula.
alhamdulillah, x kne tahan wad pun..
skrg da makin ok..
btw, suh kakak ana selalu bg dye breast milk..
mmg bgus tuk baby yg bru lahir n kne kuning..
baby kne kuning nie coz kurang air...
try it ok!
mak zara kt zara dulu adek bradek tyme kck, 2 la rawatan nye...
huuuu~

ALUNAN TINTA said...

abg=)
hehe.practice mungkin.ayg suka baby!!

zara=)
hmm..anak2 buah ana xjadi susu kambing.baby aisyah dulu bg susu kambing naek tinggi trus warded.sama ngan baby iman gak.baby aisyah dulu masalah hormon xstabil.baby neh xtaw la.nak kata kurang susu xla.tiap 2jam dia nyusu bdn.

.zara. said...

ermm...
klu cam2 try la daun dukung anak...

ALUNAN TINTA said...

i'allah.skang ni tgh try air buah kundur.

Diamilikku said...

kelakar plak baca anak2 dara yang tak kawin lagi duk salingbagi petua macam dah ada pengalaman..hahahahhahahahahha

ALUNAN TINTA said...

uik.hehehe,memang ada pengalaman pun.jaga 'anak'.hahaha