Friday, December 18, 2009

PLKN Kumpulan 1, Siri 4/2007

Masa dok tengok2 almari buku saya terjumpa 2 gambar ini.
Kenangan Program PLKN dulu.
Banyak memori indah terlukis semasa program ini.
Ramai yang salah anggap tentang program ni.
Banyak yang anggap program ni mendera pelatih2.
Tetapi semua tu salah sama sekali.
Banyak yang saya dapat belajar.
Keyakinan untuk menempuh hidup mendatang yang penuh cabaran meningkat.

Pix atas ni pix penuh Wira dan Wirawati Kompeni Delta.
Kompeni yang penuh dengan kontroversi.
Hehehe.
Wira dengan masalah rokok..gaduh..
Wirawati ada klik2 yang suka mengelat untuk join aktiviti.
Kadang2 presure jugak dengan dua tiga kerat yang buat prob neh.
Tapi semua tue masam manis kehidupan di Kem Sentosa, Chenderiang Perak.
Kompeni jugak merupakan Kompeni terbaik tapi markah terpaksa dipotong 50 kalau xsilap sebab jumpa rokok dalam almari Wira Delta.
Adoiii.
Dapatla status kompeni terbaik dekat Kompeni Bravo.
Kami semua tak kesah sebab kami tetap anggap kami juara.
Yeeyyy!!

Pix ni plak zoom bendera Wirawati Delta.
Kami buat sendiri neh masa awal2 program.
Time buat bendera memang xramai orang yang kenal tapi semua kerjasama.
Ada yang design..buat slogan..sediakan nama Wirawati Delta.
Semangat kerjasama yang saya amat kagum.

Pix last ni wira dan wirawati Kump 1, Siri 4/2007
Time nak balik sedih yang amat la kan.
Teriak xmau2.hahaha.
Dan jugak date sebentar bersama Kit Kat.
Wakakaka.
Akhir kata, mereka telah mengajar sesuatu yang terlalu berharga dan mereka sentiasa dihatiku.

~miss them~

4 comments:

.zara. said...

zara dulu x t'pilih pun tuk program nie...
huuu~

ALUNAN TINTA said...

hehe.xpela..xdak rezeki cyg =)

chEntA said...

seha plak masih tertngguh..hehehe..=)
blom ade rzki nk pg..

ALUNAN TINTA said...

haha.seha special kes.xpe2.