Tuesday, September 15, 2009

Minggu yang sibuk~

Dis week merupakan minggu yang paling sibuk dalam bulan Ramadhan ni.
Kebanyakan assignment perlu disubmit before balik raya.
And ada jugak yang berjaya meng'extend' due date assignment.
Selain assignment, banyak gak aktiviti yang dilakukan.

Ahad lalu majlis berbuka puasa di rumah bunda aka mentor pemulihan.
Menu pilihan bunda tapi disediakan oleh2 puteri2 pemulihan.ahaks=P
I menguli tepung untuk buat kuih buah melaka.
Tapi ada orang panggil kuih tue chewing gum
Oh noo...adakah I yang bersalah???

Isnin plak gurls day out.
Gurlz pemulihan plan berbuka puasa di MU.
Simple je sebab last minit planning tapi tetap meriah.
Dalam majlis ni lelaki idaman malaya tak dijemput kerana depa dikerah untuk mencari bahan2 untuk majlis berbuka puasa di surau rabu ni.
After berbuka, shopping time.ahaks~
Sangat enjoy ye bila perempuan2 pergi shoping beramai2.
Hehehehehe.
Jangan marah ekk sygku hamzah sabrosa.

Hari ini, kak suhana plak dah selamat melahirkan baby bot di Mahsuri Jitra.
Around jam 4 petang hamzah + saya and beberapa orang lain i'allah akan pergi melawat.
Congrate sis.
Sangat menyentuh hati baca tulisan2 dia bila dah dekat nak deliver baby neh.
Alhamdulillah dia n baby sihat semua.

Esok (rabu), majlis berbuka puasa di surau.
Untuk berbuka kami prepare nasi halba + buah melaka buatan sendiri (baru belajar kan hari tue..hehehe)
Moreh plak kami serve buah melaka + pisang goreng.
Tapi rasanya pisang xdapat ditemui lagi.
Xtaw la macam mana plak plan nya.
Anyway, semua ni mengeratkan silaturahim antara kami semua.

~cepat siap..nanti lambat kena marah~



5 comments:

EGOCENTRISM said...

chewing gum~hakhak. tp sedap pe~

ALUNAN TINTA said...

well~
memang sedap pun..kata chewing gum sebab saje je usik2 eratkan hubungan kekeluargaan.kan ckg hamzah.

chEntA said...

ye..kte bz!!~

sabrosa said...

chewing gum yang sangat sedap..tapi caramell lagi 'sedap' kata labong..mana ada 'rasa telur lebih pon'..memang 'manis' pon.hhahaha

ALUNAN TINTA said...

agagaga..kalo hat tu tekak neh xley masuk langsung ye..apa mungkin faktor pembuat???